BEFRIA SVENSKA KYRKAN!
BEFRIA SVENSKA KYRKAN!BEFRIA SVENSKA KYRKAN!

fredag 13 augusti 2010

Länkar angående tro, lära och liturgi


Internet är ett fruktansvärt underskattat verktyg för kyrkan. Den romersk-katolska kyrkan har tillsammans med den Rysk-ortodoxa kyrkan försökt aktivera sig med egna you-tube kanaler, blogger och andra internetresurser. Den evangeliska trons förnyelse på 15- och 1600-talet relaterade helt till tryckpressens uppfinnande. Nu var det möjligt att få ut kunskap till redan läskunniga folket. Den kunskapen förvaltades väl. Arbetet skulle påbörjats för länge sedan och ännu har ingen börjat på riktigt. Ett exempel på några som har lyckats är den s.k. traditionalistiska falangen i den Romersk-katolska kyrkan. Genom internet sprids deras lära och deras liturgi och når mycket större kretsar än man kunnat förvänta sig för bara 15 år sedan.

Här kommer däremot några länktips både för den läromässigt intresserade.

http://xrysostom.blogspot.com/

En blogg där Walter Snyder (LCMS) svarar på teologiska frågor med med teologisk stringens såväl som en tydlig samtidskoppling.

http://societyforlutheranliturgy.blogspot.com/

Pastor Jack R. Whritenour
(ELCA) bloggar om evangelisk liturgi.

http://www.catholicliturgicals.com/

Vackra såväl som prisvärda liturgiska kläder och föremål.

http://www.logia.org/

Evangelisk-luthersk teologi i sin prydno. Teologisk reflektion från pastorala och akademiska källor med verklig fördjupning och teologisk klarhet. En underbar läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar