BEFRIA SVENSKA KYRKAN!
BEFRIA SVENSKA KYRKAN!BEFRIA SVENSKA KYRKAN!

torsdag 16 september 2010

Utrensningen börjar ... nu


Dag Sandahl kommenterar Kyrkans tidning i vilken man rapporterar om församlingarnas vilja att upplåta lokaler åt olika rasistiska och främlingsfientliga partier och oragnisationer.

Adolf Fredriks församling lämnar följande besked.

Vi hyr inte ut till dem som står i strid med kyrkans värderingar. Detta gäller även kyrkliga organisationer som har diskriminering på agendan, som exempelvis arbetsgemenskapen Kyrklig Förnyelse och Societas Sanctae Birgittae.

Till saken hör att kyrkoherden i församlingen varit en aktiv medlem av aKF. Varför denna omvändelse?

Svaret är lika givet som varför kyrkoherden i Tölö-Älvsåker, Göteborgs stift, tillika f.d. dekan i Svenska kyrkans fria synod helt frankt i Norra Hallands tidningar konstaterade följande (parafraserat). "Kvinnoprästfrågan är helt överspelat. Det känns helt naturligt för mig att i dagarna ha välkomnat vår första kvinnliga komminister till församlingen."

Det är mycket enkelt. Utrensningarna har börjat. Nu finns det bara två vägar antingen anslutning till avrättningspatrullen eller att stå kvar framför den. I vart fall om man vill låta sig bli nedbruten av det politiska förföljelsemaskineriets sakta malande gång.

1 kommentar:

  1. Stockholms stift har också gett sig in i valkampanjen med en annons i SvD (och jag vet inte var mer) där de skriver att i vår tro "finns inte plats för främlingsfientlighet."

    http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=396045

    Det får väl ses som ett försök att kapa banden mellan kyrkan och SD som mer eller mindre finns.

    SvaraRadera