BEFRIA SVENSKA KYRKAN!
BEFRIA SVENSKA KYRKAN!BEFRIA SVENSKA KYRKAN!

onsdag 29 september 2010

Kärleksfulla tankar

Karin Långström Vinge skriver bl.a. följande i ett inlägg om och från kyrkomötet.

"Lunchpaus i kyrkomötet och en liten stund för mig själv och tid för reflektion över hur arbetet fortskrider. Frimodig kyrka som initierade den ungefär två timmar långa voteringsväntan (veckans nyord=) blev som väntat nedröstade, men 75 godkända röster på Bertil Murray ändock.

Av det kan man dra slutsatsen att Frimodig kyrka åtnjuter samma taktikstöd som resoneras om i riksdagen och SD: nu är dom med och bör få inflytande."
Till detta säger undertecknad. Är det verkligen rätta tiden att bunta ihop någon med Sverigedemokraterna även om jämförelsen bara avser en parlamentarisk situation? Vad Karin Långström Vinge tycker om Sverigedemokraterna kan den intresserade uppmärksamma i detta inlägg på hennes blogg.

Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud.

4 kommentarer:

  1. Jag förstår inte riktigt. Vad är det hon vill uppnå? En nomineringsgrupp kommer med en motion som för stöd än fler än nomineringsgruppens egna ledamöter. Är det fel?

    SvaraRadera
  2. Det är väl ganska tydligt vad som vill uppnås genom ett sådant insinuant språkbruk.

    SvaraRadera
  3. Det är ett vanligt tricks att försöka sammankoppla Sd och Frimodig Kyrka. I själva verket hör Sd snarast till det partipolitiskt blocket S-m-c-Fisk-Kr-Visk-Misk. Frimodig Kyrka vill dock göra upp med resterna av statskyrkan medan Sd tvärtom vill återinföra den.

    SvaraRadera
  4. Det är inte en övertygande argymentation. Personligen uppfattar jag Sd:s vision om Svenska kyrkan som nationalkyrklig; det är ganska långt från alla andra partiernas uppfattningar (inklusive "tämligen frimodig kyrka".

    SvaraRadera