BEFRIA SVENSKA KYRKAN!
BEFRIA SVENSKA KYRKAN!BEFRIA SVENSKA KYRKAN!

torsdag 9 september 2010

"hur vi talar om varandra"

Kyrkans tidning skriver följande i ett reportage om en öppen diksussion mellan Hans Stiglund och Karin Burstrand. Artikeln rubriceras Hans Stiglunds brottning med ämbetsfrågan.

"Det blir tyst några ögonblick och Karin fortsätter:
– Det är ganska märkligt men när jag i många situationer har mött föraktet mot prästvigda kvinnor, har jag ibland hört mig själv försvara den övertygelsen, för kyrkans skull. För jag har tänkt, om jag spottar på dem som är emot prästvigda kvinnor, spottar jag på mig själv och kyrkan.
– Även om vi tycker olika i frågor och övertygelser, är det viktigt hur vi talar om varandra, understryker Karin Burstrand."
Såhär uttalar sig andra företrädare för Svenska kyrkan i Östgöta Correspondenten.

"Kvinnoprästmotståndskonflikten vi sett senaste dagarna är en typisk räkskalskonflikt. Det gäller att snabbt knyta ihop påsen och slänga ut den i soporna. Annars börjar det lukta. Kvinnoprästmotståndet måste man ta itu med på en gång."
Det tål att sägas att det är en viktigare fråga än vilka mer eller mindre grova ord som används på kyrkomötet. Det är också viktigt att inte allt handlar om hur bra det är att majoriteten blir starkare i vart fall inte om det sker på en lidandets väg på bekostnad av de där räkskalen.

Fråga dig själv det: hur talar vi om varandra. Eller varför inte: fråga andra detsamma.

2 kommentarer:

  1. Har du en länk till uttalandet från Corren?

    SvaraRadera
  2. Så vitt jag kan se är artikeln inte tillgänglig på correns internetsidor. Det kan tilläggas att jag inte har läst artikeln själv utan saxat det från dagbloggen.

    SvaraRadera