BEFRIA SVENSKA KYRKAN!
BEFRIA SVENSKA KYRKAN!BEFRIA SVENSKA KYRKAN!

söndag 6 juni 2010

Diskriminering eller diskriminering?

Sydsvenskan skriver följande under rubriken "Statliga bidrag trots diskriminering" om statliga bidrag till ungdomsföreningar som "diskriminerar mot homosexuella". Frågan om en förändrad tillämpning av ungdomsstyrelsens bidragsfördelning i sin tur skulle vara diskriminerande med hänvisning till religionsfriheten och förbudet mot religiös diskriminering? Frågan ställs inte men illustrerar det mångkulturella samhället problem med att respektera flera minoriteter samtidigt. Men sen är det ju klart nyansering och rationellt tänkande har inte varit särskilt populärt inom journalistiken de senaste 50 åren.

Statliga bidrag trots diskriminering

"Statliga Ungdomsstyrelsen betalar miljoner i bidrag till religiösa ungdomsförbund, trots att de diskriminerar homosexuella medlemmar, rapporterar Kaliber i SR. Ungdomsstyrelsen ska nu konfrontera organisationerna.

Grundkravet för att en organisation ska få bidrag från statliga Ungdomsstyrelsen är att verksamheten är fri från diskriminering. Trots det betalas varje år miljoner till religiösa ungdomsförbund där HBT-personer är utestängda från vissa poster och utsätts för påtryckningar av andra medlemmar, rapporterar radioprogrammet Kaliber. Ungdomsstyrelsen har aldrig frågat om synen på homosexualitet."

Dagens bevakning kan läsas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar